Logopédica | Speciale Info
15
post-template-default,single,single-post,postid-15,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Speciale Info

Voorbeelden van speciale apparatuur

 

Automatische Fonetografie/Lingwaves

 

Hiervoor beschikt Logopédica over de “Lingwaves”. Dit is een apparaat dat de mogelijkheid biedt voor een zeer uitgebreid stemonderzoek, d.w.z. een analyse waarbij de (on)mogelijkheden en de kwaliteit van de stem grafisch kunnen worden vastgelegd. Ook biedt “Lingwaves” de mogelijkheid om de verschillende aspecten van de stem tijdens de behandeling zichtbaar te maken, zodat er nog bewuster geoefend kan worden om de stem te verbeteren.
Klik hier voor meer informatie.

Electrostimulatie


Dit gebeurt door middel van de “VocaStim”. Dit apparaat wordt ingezet bij het behandelen van onder meer stembandverlammingen en slikproblemen. Er vindt stimulatie plaats met elektrische prikkels die in combinatie met logopedische oefeningen zorgt voor een betere sluiting van de stemplooien.

Klik hier voor meer informatie.

Electrovideografie

 

Dit betreft een computerprogramma dat de spanning in de spieren visueel maakt. Deze vorm van biofeedback leidt tot meer bewuste aansturing en gebruik van de spieren die nodig zijn om tot een goede stemgeving en articulatie te komen. Dit wordt toegepast bij verschillende soorten stemstoornissen, bij dysartrie maar ook bij pijnklachten, bijvoorbeeld in de hals en nek. Spectrografie

Dit computerprogramma vertaalt stemgeluid in een zogenaamd spectrogram, waardoor men een grafische weergave krijgt van de frequenties van de zang- en spreekstem. Dit is een vorm van biofeedback waarbij de cliënt tijdens het oefenen de formanten van de stem kan zien, zodat de stemgeving bewuster verbeterd kan worden.

Klik hier voor meer informatie.

Screeningsaudiometrie

 
Met dit apparaat wordt het gehoor van u of uw kind gescreend en kan worden nagegaan of de stem-, spraak- en/of taalproblemen in relatie staan met een verminderd gehoor.

Klik hier voor meer informatie.

Verder beschikt Logopédica over de nieuwste testmaterialen zoals:

  • Nieuwe Schlichting Test voor Taalproductie
  • Nieuwe Schlichting Test voor Taalbegrip
  • Toets Beginnende Geletterdheid
  • CELF-4 voor het opsporen en onderzoeken van eventuele taalproblemen

Neem voor meer informatie contact op via info@logopedica.nl of bel 0475-535209.

 

Relevante linksSamenwerkingsverbanden

Overige relevante website en links